• Uzņēmuma notekūdeņu attīrīšanas būve: rūpējoties par vides stāvokli, “Balticovo” plāno aizstāt esošās notekūdeņu attīrīšanas ietaises ar mūsdienu prasībām un uzņēmuma darbības specifikai atbilstošām iekārtām;
• vārīto olu pārstrādes ceha ventilācijas iekārta ar rekuperāciju; projektā tiek īstenoti divi sasniedzamie mērķi: tiek palielināts neto apgrozījums no lauksaimniecības produktu pārstrādes vismaz par 5%, tiek nodrošināta efektīva vides prasību ievērošana – ieviestas gaisa vai ūdens piesārņojuma mazināšanas tehnoloģijas lauksaimniecības produktu pārstrādes procesā, tiek veicināta klimata pārmaiņu mazināšana, panākot 20% enerģijas ietaupījumu apkurei un telpu dzesēšanai;
• šķidro olu pārstrādes ceha noliktava ar saldētavu un nojumi; projektam ir divi sasniedzamie mērķi: viens ‒ saldētavas ēkas izbūve un saldēšanas iekārtu piegāde un uzstādīšana, otrs ‒ iepakojuma materiālu noliktavas izbūve. Saldēšanas mērķis: uzstādīt šoka saldētavas kameru, lai maksimāli īsā laikā sasaldētu iesaiņotus šķidro olu produktus ‒ olu baltumu, olu masu vai olu dzeltenumu ‒, kā arī pēc sasaldēšanas tos uzglabāt. Saldētavas ēku ir paredzēts dalīt divās daļās: viena telpa produkta ātrsaldēšanai -35 ºC temperatūrā un otra telpa tikai produkta uzglabāšanai -18 ºC temperatūrā. Līdz ar to tiek uzstādītas divas dzesēšanas sistēmas: viena dzesēšanas sistēma produkta saldēšanai vienā kamerā, otra dzesēšanas sistēma produkta uzglabāšanas temperatūras nodrošināšanai uzglabāšanas kamerā un/vai saldēšanas kamerā. Materiālu noliktavas izbūves mērķis ceha modernizācijas ietvaros: izbūvēt atbilstoši higiēnas un mikroklimata prasībām.
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē - http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm
Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekts „Latvijas elektrisko un optisko iekārtu ražošanas nozares kompetences centrs” Projekts Nr. 1.2.1.1/18/A/006. Pētījums Nr. 2.9 “Bezvadu monitoringa risinājums barības tvertnes atlikuma un gaisa kvalitātes novērtējumam vistu kūtīs”
Mūsdienās aizvien aktuālāks kļūst jautājums par pārtikas ilglaicīgu kvalitātes saglabāšanu loģistikas ķēdēs, kā arī patērētājiem vieglāk, ērtāk un interesantākā veidā lietot produktus un/vai par tiem saņemt informāciju. Rūpēties, lai samazinātu pārtikas atkritumu un iepakojuma apjomu. Iepakojums pasargā produktus no triecieniem, sekundārā piesārņojuma, apkārtējās vides temperatūras, UV gaismas iedarbības, mikrobioloģiskās bojāšanās un citiem ārējiem faktoriem.